VYZRÁLÉ HOVĚZÍ MASO

Naše maso pochází výhradně z jalovic, mladých býků a volků plemen Angus, Hereford, Čestr, Charolais, Limousine a Masný Simentál. Genetický předpoklad se odráží v kvalitě suroviny, stejně tak jako výživa zvířete. Zvířata nejsou stresována dlouhým převozem na porážku.

Maso necháváme vyzrát ve vlastní zrárně minimálně 14 dní suchou cestou (proces, kdy maso zraje ve čtvrtích při řízené teplotě a vlhkosti), což stačí pro běžné úpravy, jako je pečení, dušení či vaření. Poté maso rozbouráme, naporcujeme a zavakuujeme dle přání zákazníka. Steaky necháváme dále zrát buď suchou cestou (roštěnec na kosti až 60 dní) nebo mokrou cestou (flank steak, top round steak aj.). Každá partie si vyžaduje různou délku zrání.

Naše nabídka masa

Maso Vám naporcujeme dle přání.
Můžete si u nás objednat například 1,5 kg nízké roštěné, stejně tak Vám můžeme připravit například dva steaky z nízké roštěné. Pokud si u nás objednáte přední maso , vybíráme pro Vás z těchto partií: husička, krk, podplečí, plecový štítek, hrudí. V případě, že máte zájem o zadní maso a nemáte preferenci konkrétního kousku, vybereme pro Vás z těchto partií: vrchní šál, spodní šál, velký ořech popřípadě holubička, malý ořech.

Pokud se nechcete trápit vybíráním vhodného masa, napište, na co maso potřebujete a rádi Vám poradíme s jeho výběrem.

Uvedené ceny jsou včetně DPH.

Směsný balíček

Směs krásného očištěného předního a zadního masa bez kosti. Do směsného balíčku zavakuujeme každou partii zvlášť a poté je zavakuujeme do jednoho velkého balíčku. Zpravidla obsahuje dva 1kilové balíčky předního masa a dva 1kilové balíčky zadního masa.

cca 1500 Kč / cca 4kg

Krk

Maso z vyšším podílem vaziva a tuku, je vhodné především na vaření a dušení , ale i pečení.

330 Kč / kg

Podplečí

Partie navazující na krk, vhodná na dušení, pečení.

330 Kč / kg

Kližka

Šlachovité maso z nohou, nejlepší partie na guláš díky kolagenu, který obsahuje. Hodí se k pozvolnému dušení nebo pečení.

330 Kč / kg

Velká plec

Libové maso s dlouhými vlákny vhodné na ptáčky, rolády. Hodí se k pečení nebo dušení.

370 Kč / kg

Falešná svíčková (kulatá plec)

Jemné maso, které se výborně hodí na dušení. Doporučujeme jej prošpikovat, je totiž velmi libové a bez špeku by mohlo být suché. Ideální maso na přípravu svíčkové omáčky.

450 Kč / kg

Loupaná plec (top blade/flat iron/oyster blade)

Jemné maso rozdělené silnou šlachou. Loupaná plec je vhodná na vaření (rajské či koprové omáčky), v případě vyššího podílu tuku je skvělá jako steak.

400 Kč / kg

Hrudí

Prorostlejší výrazné maso. Ideální na omáčku, zachová si svou šťavnatost. Pro zkušenější kuchaře doporučujeme jako surovinu na výrobu pastrami.

330 Kč / kg

Plecový štítek

Nízký, malý sval z plece, vhodný k vaření či dušení s vyšším obsahem vazivových tkání.

330 Kč / kg

Husička

Libové maso s dlouhými vlákny na přední čtvrti, vhodné k dušení, vaření či konfitování.

330 Kč / kg

Karabáček

Maso výrazné chuti podobné kližce, ale masitější. Hodí se k dušení, vaření a pečení.

380 Kč / kg

Vysoká roštěná

Maso vhodné na steak, vyznačuje se vyšším podílem tuku. Steaky váží 300 – 400g.

800 Kč / kg

Nízká roštěná (striploin/sirloin)

Libové steakové maso jemné chuti. Vcelku je vhodná k přípravě roastbeefu. Steaky váží okolo 300g.

800 Kč / kg

Svíčková pravá (tenderloin)

Nejjemnější libový sval, který doporučujeme zejména na steakovou úpravu. Má velmi jemná vlákna a maso je křehké, protože je málo namáhané. Steaky váží od 100 do 200g.

1100 Kč / kg

Flank steak (zrcátko)

Steak z pupku intenzivní výtečné chuti, při servírování se krájí kolmo na svalová vlákna.

500 Kč / kg

Flap steak (bryndáček)

Steak z pupku, nejlepší grilovaný vcelku, doporučujeme propečení na „medium“. Důležité je při servírování maso krájet na tenké nudličky, kolmo na svalová vlákna. Skvěle chutná i konfitovaný a zachová si svou šťavnatost.

500 Kč / kg

Oponka

Prokrvený bránicový sval vhodný ke grilování.

500 Kč / kg

Masové žebro

Vhodná surovina k pozvolnému pečení.

240 Kč / kg

Vrchní šál

Pevný libový kus masa, doporučujeme na tatarák nebo k dušení.

420 Kč / kg

Spodní šál

Libový kus masa, pevnější, vhodný na španělské ptáčky nebo na tatarák.

420 Kč / kg

Malý ořech

Jemný sval z kýty, vhodný na nejrůznější úpravy – připravíte z něho například roastbeef nebo steak (rump steak). Rump steak váží okolo 400g.

500 Kč / kg

Velký ořech

Libové zadní maso, vhodné na pozvolné pečení, má jemná vlákna. Možné použít též na plátky.

420 Kč / kg

Zadní váleček

Libový podlouhlý kus masa, vhodný na plátky nebo prošpikování k přípravě svíčkové omáčky, možné použít i na carpaccio.

450 Kč / kg

Holubička

Maso vhodné na vaření (tafelspitz). Při vyšším podílu tuku skvěle chutná na grilu (tri tip steak).

400 Kč / kg

Mleté maso

Směs libového masa. Prodáváme balíčky po 500g nebo 1kg.

300 Kč / kg

Burger mleté maso

Výběrové maso z prorostlejších partií (převážně krk a žebro)- obsahuje vyšší podíl tuku. Prodáváme balíčky po 600g (4 porce vyjdou na 210 Kč) nebo 900g (6 porcí vyjde na 315 Kč).

400 Kč / kg

Kosti na vývar

Směs žebra a morkové kosti. Balíčky váží od 500g do 1kg.

150 Kč / kg

prodej ze statku ikonka fb
prodej ze statku ikonka insta