VYZRÁLÉ HOVĚZÍ MASO
Naše maso pochází výhradně z jalovic, mladých býků a volků plemen Angus, Hereford, Čestr, Charolais, Limousine a Masný Simentál. Genetický předpoklad se odráží v kvalitě suroviny, stejně tak jako výživa zvířete. Zvířata nejsou stresována dlouhým převozem na porážku.
Maso necháváme vyzrát ve vlastní zrárně minimálně 14 dní suchou cestou (proces, kdy maso zraje ve čtvrtích při řízené teplotě a vlhkosti), což stačí pro běžné úpravy, jako je pečení, dušení či vaření. Poté maso rozbouráme, naporcujeme a zavakuujeme dle přání zákazníka. Steaky necháváme dále zrát buď suchou cestou (roštěnec na kosti až 60 dní) nebo mokrou cestou (flank steak, top round steak aj.). Každá partie si vyžaduje různou délku zrání.
Naše nabídka masa
Maso Vám naporcujeme dle přání.
Můžete si u nás objednat například 1,5 kg nízké roštěné, stejně tak Vám můžeme připravit například dva steaky z nízké roštěné. Pokud si u nás objednáte přední maso , vybíráme pro Vás z těchto partií: husička, krk, podplečí, plecový štítek, hrudí. V případě, že máte zájem o zadní maso a nemáte preferenci konkrétního kousku, vybereme pro Vás z těchto partií: vrchní šál, spodní šál, velký ořech popřípadě holubička, malý ořech.
Pokud se nechcete trápit vybíráním vhodného masa, napište, na co maso potřebujete a rádi Vám poradíme s jeho výběrem.
Uvedené ceny jsou včetně DPH.
Směsný balíček
Směs krásného očištěného předního a zadního masa bez kosti. Do směsného balíčku zavakuujeme každou partii zvlášť a poté je zavakuujeme do jednoho velkého balíčku. Zpravidla obsahuje dva 1kilové balíčky předního masa a dva 1kilové balíčky zadního masa.
cca 1500 Kč / cca 4kg
Velká plec
Libové maso s dlouhými vlákny vhodné na ptáčky, rolády. Hodí se k pečení nebo dušení.
370 Kč / kg
Loupaná plec (top blade/flat iron/oyster blade)
Jemné maso rozdělené silnou šlachou. Loupaná plec je vhodná na vaření (rajské či koprové omáčky), v případě vyššího podílu tuku je skvělá jako steak.
400 Kč / kg
Plecový štítek
Nízký, malý sval z plece, vhodný k vaření či dušení s vyšším obsahem vazivových tkání.
330 Kč / kg
Karabáček
Maso výrazné chuti podobné kližce, ale masitější. Hodí se k dušení, vaření a pečení.
380 Kč / kg
Nízká roštěná (striploin/sirloin)
Libové steakové maso jemné chuti. Vcelku je vhodná k přípravě roastbeefu. Steaky váží okolo 300g.
800 Kč / kg
Flank steak (zrcátko)
Steak z pupku intenzivní výtečné chuti, při servírování se krájí kolmo na svalová vlákna.
500 Kč / kg
Malý ořech
Jemný sval z kýty, vhodný na nejrůznější úpravy – připravíte z něho například roastbeef nebo steak (rump steak). Rump steak váží okolo 400g.
500 Kč / kg
Zadní váleček
Libový podlouhlý kus masa, vhodný na plátky nebo prošpikování k přípravě svíčkové omáčky, možné použít i na carpaccio.
450 Kč / kg